Skip to content

Ik ben beeldend kunstenaar, wonend en werkend in Megchelen (Gelderland). Daarvoor woonde en werkte ik ruim 12 jaar Melbourne (Australië).

Ik schets, teken en schilder, gefascineerd door mensen en wat hen maakt tot de individuele personen die ze zijn. Tegelijkertijd teken en schilder ik zowel de natuurlijke als de door mensen gemaakte wereld. Mijn passie voor dieren die ik als bioloog nou eenmaal niet kan verloochenen, steekt daarbij af en toe onvermijdelijk de kop op

In Australië heb ik deelgenomen aan zo’n 20 groepstentoonstellingen en kunstbeurzen, en 2 solotentoonstellingen. In maart had ik een stand op de First Art Fair in de Passengers’ Terminal in Amsterdam; voor januari heb ik er weer geboekt.

Ik was lid van een aantal Australische kunstsociëteiten, waar ik ook lesgaf. Terug in Nederland ben ik lid geworden van Kunstlab (Doesburg), van Breekijzer (Ulft) en van Het Web (Doetinchem).

Mijn werk bevindt zich in privécollecties in Nederland, Australië, de Verenigde Staten en Canada. Een aantal werken werd aangekocht voor de Netflix serie ‘Clickbait’. Een aantal van mijn werken werd gebruikt als boekillustratie.

Ik ben van oorsprong bioloog, maar teken al zolang ik mij kan heugen. Mijn vader was kunstenaar en wanneer hij aan het werk was zaten mijn broer en ik op de grond te tekenen. Met een vriendje van de lagere school in Rotterdam ging ik elke zaterdag naar dierentuin Blijdorp om daar dieren te tekenen. In Melbourne heb ik workshops gevolgd van lokaal bekende kunstenaars (Yvonne Audette, Lewis Miller, Godwin Bradbeer, Marco Luccio en anderen).

Ik werk op papier en doek, met houtskool, inkt, pastel, aquarel, acrylverf en olieverf.

Contactgegevens
Hans van Weerd
E: hans.vanweerd@gmail.com
I: @hansvanweerd
W:https://hansvanweerd.com/ 

Back To Top