Skip to content

Na de kunstacademie (ArtEZ) in Arnhem had ik nog meer behoefte aan theoretische verdieping. Daarom ben ik filosofie gaan studeren. Nu combineer ik deze uitersten in mezelf graag. Dat doe ik in het onderwijs (als docent bij ArtEZ), maar ook in mijn eigen werk. In het maken van mijn schilderijen, beelden en installaties onderzoek ik vragen die me bezighouden: Wat is verantwoordelijkheid? Wat is evenwicht? Wat betekent thuis zijn? Is er een kern of bestaan we uit fragmenten? Wanneer wordt iets kunst? Enz. Allemaal vragen waar filosofen al langer over nadenken. Dit onderzoek ik ook graag in beeld. Beeld kan soms meer vertellen over het onzegbare. En zo onderzoek ik bijvoorbeeld via het schilderen van schalen hoe deze schalen op een vlak iets vertellen over binnen-buiten, over het hebben van een ziel, over het herkennen van een ‘zijn’.
Rond ‘spelen’ is het werk gegroepeerd die vooral gaan over het plezier van de organische lijn. Rond het woord ‘welkom’ is het onderzoek te zien naar de deur, het pad en het huis. Wie is wanneer welkom?
Het begrip verbinding staat voor het onderzoek naar de tegenstelling tussen het geestelijke en het lichamelijke. Dit is vooral terug te zien in de ‘bomen’ die het lichamelijke in de wortels laten zien en het geestelijke in de takken.
Ik werk vanuit het ArtUnit13 in Angerlo en die is open voor atelierbezoek. Neem voor informatie over bezoekmogelijkheden contact met mij op: 0651149799

Contactgegevens
Wendy Janssen
https://wendyjanssen.eu/

Back To Top