Skip to content

Brenda Scholten

Brenda Scholten (1966) is beeldend kunstenaar, wonend en werkend in Doetinchem. In 1991 afgestudeerd binnen de vakgroep monumentale kunst aan de kunstacademie in Enschede. Zij koos voor een andere professionele loopbaan. Tegenwoordig treedt ze in de kunst actiever naar buiten.
Brenda heeft een sterke drang om te creëren. Ze fotografeert en schrijft korte verhalen. Het meest voelt zij zich thuis in de schilderkunst, waarin ze olieverf, acryl en gemengde technieken gebruikt. Haar stijl is expressionistisch, bijna abstract. Inspiratiebronnen zijn eigen foto’s en het dagelijkse leven. “Ik werk niet systematisch of volgens vaste principes. Ik reageer met mijn werk op wat er om mij heen gebeurt. Foto’s (kiekjes) die ik al eens had geschoten, vallen op een bepaald moment samen met een actuele ervaring. Daar ga ik dan mee aan de slag.”
De schilderijen bestaan uit verschillende lagen verf. Op bepaalde delen zijn eerdere verflagen zichtbaar. Dit geeft een gelaagdheid die suggereert dat er meer is dan wat expliciet wordt getoond: “Je kunt de werkelijkheid niet begrijpen door haar in stukjes te hakken”, aldus Brenda.

Back To Top