Skip to content

Marijke van Kampen (1958) is een handige creatieve dondersteen met groene vingers. Ze werkt vanuit Studio Bold58, op de grote zolderverdieping van haar tuinhuis in Vorden-Kranenburg.

Dagelijkse zaken, thuis, in haar gebloemde moestuin, herinneringen uit haar jeugd, mooi licht en andere dag verrassingen leiden tot thema’s die ze uitwerkt in schetsen, foto’s, schilderingen en verzamelingen. Deze uitwerkingen worden installaties, assemblages, digitale grafiek en schilderijen. Hierbij combineert ze ambachtelijke en digitale technieken als linodruk, schetsen, schilderen, knippen, scheuren, naaien, borduren, fotografie, houtbewerking, mediavormgeving enz.

Ze werkt graag aan verschillende thema’s. Met kleur, vorm en beeld als de belangrijkste ingrediënten van haar werk. Techniek is hierbij steeds slechts ondersteunend. De boodschap en het verhaal (concept) zijn leidend. In artbooks werkt ze haar concepten uit. Hierin verzamelt, knipt, plakt, tekent, schetst, schrijft schildert en naait ze ideeën tot concrete plannen.

Het formaat van haar werk varieert van heel klein 2D tot heel groot 3D. Voor binnen of buiten.

Bijvoorbeeld binnen het thema ‘Sprookjes van 1001 jurk’ laat een grote binneninstallatie (3 x 5m) van papier zien dat zij nog steeds dat knippende kind is. En gebruikt ze digitale media. In dit thema maakte ze ook een aantal schilderijen en kleinere papierobjecten.

Het thema ‘Echo’s uit haar rozengaard’ verwerkte ze in een grote buiteninstallatie voor de kunstwandelroute Hummelo. Als techniek koos ze hier voor borduren XXL met touw op gaas. Zeven grote stukken hiervan werden tussen bomen gespannen. Bij dit werk maakte ze een prentenboek, waarin een combinatie van linodruk, schilderen, tekenen, collage en boekbinden werd toegepast. Het verhaal sloot aan bij de locatie en de installatie.

Binnen het thema ‘Moestuingeluk’ deelt ze met ons vele geheimen uit de natuur.

Contactgegevens
Marijke van Kampen
Studio Bold58
de Banenkamp 2
7251LV Vorden
06 48 269 869

www.marijkevankampen.nl

https://www.instagram.com/marijke_van_kampen

Back To Top