Skip to content

Geboren op 30 juli 1956 in Haaksbergen.
Als etaleuse volgde ik in de avonduren teken en schilderlessen op de AKI in Enschede, en bij de ABK in Arnhem. Van 1986 tot 2019 was ik docent creatieve vakken in het MBO en behaalde mijn pedagogisch didactisch diploma in 1989.
Onderwerpen die mij inspireren zijn o.a. natuur, vissen, onderwater en engelen. Materialen waarmee ik werk zijn olieverf, acryl, aquarel, krijt en inkt. Mijn ruimtelijke werk maak ik van keramiek/ betonklei, verder experimenteer ik met diverse materialen zoals metaal, en organza
Mijn interesse Native Indians, natuur en vissen ontstond in Canada-Vancouver waar ik woonde en werkte van 1989 tot 1991. In die tijd maakte ik o.a. kleine tekeningen en aquarellen, deze zijn verzameld in bronboeken die vanaf begin 1989 zijn ontstaan. Verder is het onderwater gebeuren een interessant gegeven voor mij. In 2014 kwamen daar Engelen en de indrukken van een reis naar Nepal bij. In 2016 tijdens een rondreis door Canada kwam de interesse voor het regenwoud weer naar boven. Afgelopen jaar heb ik landschappen geschilderd in de natuur.
In het atelier van Carla de Vrijer maak ik o.a. vissen en onderwater objecten. Deze zijn bewerkt met glazuur, engobes en raku gestookt. Ook gebruikte ik keramieken vissen voor mijn installatie “Who says fish can’t climb in trees?
Vanaf 2011 doe ik mee aan de jaarlijkse kunst wandel route in Hummelo. In 2014 won ik de publieksprijs voor het kunstwerk “In Paradisum”
Mijn kunst wordt gemaakt met veel plezier en passie. Ik maak kunst zowel in opdracht als uit eigen initiatief.

Contactgegevens
José Botterhuis
0630157122
info@josebotterhuiskunst.nl
josebotterhuiskunst.nl

Back To Top