Skip to content

Via keramiek kan de schoonheid van het dagelijks leven gesymboliseerd worden. De eenvoudige, niet-perfecte voorwerpen hebben een schoonheid en kunstigheid die de weerbarstigheid van het dagelijks leven representeren.

De natuur, met haar vele vormen en structuren, is een inspiratiebron voor mijn werk.

Robuust, met contrast van ruw en glad in aardse tinten. Mijn werk is voorzien van zelfgemaakte glazuren en wordt op verschillende wijzen gestookt.

Vooral het experimenteren met alternatieve en oude stooktechnieken, zoals raku-stoken, papieroven stook, hout- en/of zoutstook vind ik een uitdaging.

Ik ben afgestudeerd aan de Nederlandse Keramiekopleiding en werk nu als zelfstandig keramist. Door mijn vaardigheden constant te blijven ontwikkelen via workshops en cursussen kom ik steeds nieuwe en boeiende mogelijkheden tegen. Hierdoor kan ik mijn creativiteit op verschillende manieren uiten.

In mijn atelier ‘De Besigheid’ geef ik zelf verschillende workshops en cursussen in onder andere handvormen, draaien en raku-stoken.

Naast ‘Het Web’ in Doetinchem ben ik ook lid van ‘Keramiek Centraal’   en organisator/initiator van de ‘Kunstroute in Gaanderen’.

 

Contactgegevens
Ceciel Thuijs-Hietkamp

cecielthuijs@live.nl

cecielthuijs.com

Contactgegevens
https://debesigheidkunstatelier.jouwweb.nl/
debesigheidkunstatelier@gmail.com

Back To Top