Skip to content

Willem Luesink is mijn naam, ik woon in Doetinchem en ben daar geboren op 9 oktober 1955. Ik teken al zolang ik weet en schilder al zo’n 35 jaar. Tot 2005 was mijn stijl kleurig en expressief.
Thuis aan de keukentafel maakte ik uit het hoofd grote schilderijen, formaat 100 x 70cm, acryl op papier. ‘Heart of Darkness’; een serie over de gruwelen in Afrika, en een uitgebreide reeks naar bijbelse verhalen.
En het lukte, zoals ook het ophalen van indrukwekkende kijk- en leeservaringen mij kan inspireren, zelfs al zijn die diep weggezonken, zie de series ‘Biggles’, ‘Bommel’, ‘Laurel en Hardy’ en het ‘Monster van Frankenstein’, deze deels met de ogen dicht getekend. (‘Dat kun je wel zien jà!)
Op een zeker moment liep ik hierin vast, en vanaf die tijd zocht ik, na een improductieve periode van een jaar, de bezieling in het direct schilderen naar de natuur. Judith Rigter, collega-schilder en vriendin, wees me op het plein-air Schilderfestival te Noordwijk, waar ik vanaf 2005 jaarlijks aan meedoe. Buiten schilderen is aangenaam, soms samen met andere schilders, met een pot koffie en brood, maar liever niet met slecht weer.
De schilderijen naar de natuur zijn in een dagdeel gemaakt. De techniek is olieverf op doek of paneel, ook omdat acryl in de zon wel erg snel droogt.
De grote tekeningen zijn gemaakt met een chinees inktblokje.
Ik maak tekeningen naar filmpjes op Youtube van bluesmuzikanten, schrijvers, beeldend kunstenaars en boksers. En van vrouwen op het strand in de zon. Op een expressief moment zet ik het filmpje stil en maak er wat van, of niet. Ook teken ik met een groepje collega’s naar model.
Ik won twee maal de eerste – en twee keer de tweede prijs bij de Graafschapbode/ Gelderlander kunstprijs voor amateurs, was lid van kunstenaarsvereniging Groenendaal tot deze ter ziele ging en ben vanaf de oprichting actief lid van het Web te Doetinchem.
Ik ben autodidact.

Contactgegevens
Willem Luesink.
Verzetslaan 13,
7002DB Doetinchem.
0314-325609

Back To Top