Skip to content

Schilderen is al meer dan 35 jaar mijn passie. In de loop der jaren heb ik een geheel eigen stijl ontwikkeld.
Ik schilder vanuit mijn intuïtie of een thema waar gevoelens een belangrijke rol spelen. In mijn schilderijen is vooral het proces van het schilderen, het spelen met kleuren, de ondergrond en het soort verf belangrijk. Mijn schilderijen hebben wat te zeggen. In mijn experimenten vind ik het belangrijk om risico’s te durven nemen en het proces te laten gaan zoals het komt. Proberen te bereiken wat me voor ogen staat: Dat is mijn avontuur.
Ik heb les gehad van diverse kunstenaars uit de regio. Ook heb ik in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk cursussen en workshops gevolgd.
Naast het schilderen maak ik ook bronzen beelden
Bij het werken met brons (verloren was methode) kun je eindeloos schaven aan het model. Wanneer het eindelijk gegoten wordt is het resultaat altijd verrassend. Temperatuur van het vloeibare brons en het plaatsing van gietkanalen beïnvloeden het resultaat.
Wanneer het beeld uiteindelijk uit de mal wordt gehaald begint het afwerken en niet te vergeten het patineren wat een kunst op zich is. Dit maakt dat ieder beeld weer uniek is.

Contactgegevens
Ria Wiendels
Terborgseweg 21
7084AD
Breedenbroek
Mobiel: 0627998066
Website: www.galerie-21.nl

Back To Top