Skip to content

Kees Donkers

Van 1972 tot 1976 een opleiding gevolgd voor reclameontwerper bij st Lucas in Boxtel.  De opleiding was toen nog in ontwikkeling en werd pas een paar jaar later officiële.   Het was in die tijd erg moeilijk om werk te vinden in de reclame sector vanwege hoge werkloosheid en de recessie. Mijn kunstzinnige activiteiten zijn toen gebleven bij  het in opdracht maken van 3D expressionistische wanddecoraties tijdens mijn periode in militaire dienst in 1976-77.  Zoals bij velen ben ik pas na mijn pensioen weer actief gaan zoeken naar mogelijkheden om me via de beeldende kunst mijn creatieve kant te laten zien.

Na wat proberen en zoeken ben ik uitgekomen bij het maken van beelden van RVS. Ik gebruik daarvoor voor het grootse gedeelte bestek wat normaal via kringloopwinkels bij de schroothandel terecht komt. Het is erg leuk om telkens nieuwe mogelijkheden van dit materiaal te ontdekken en zo beelden te maken die de tand des tijds kunnen trotseren in de open lucht. Door het lassen en verhitten krijgt het metaal mooie brons kleuren waardoor er een combinatie mogelijk is van glimmend en mooi geoxideerd staal.

Ik gebruik vaak  een actueel onderwerp als basis om mijn beelden vorm te geven.    In al mijn beelden zitten persoonlijk gegraveerd bestek en bestek wat voor bedrijven gemerkt is. Deze grote diversiteit aan roestvast bestek maakt het verwerken ervan een extra leuk en is er voor de kijker soms de verrassing van herkenning.

Contactgegevens
Kees Donkers
Jonkerstraat 13
7077 AS Netterden
Telefoon 0619995697
c.j.h.donkers@outlook.com

Back To Top