Skip to content

Hout, metaal, steen, klei, glas, kunststof, kortom alle materialen komen bij mij in aanmerking als het gaat om het maken van mijn beelden. Ik gebruik de eigenheid en mogelijkheden van het materiaal en de techniek om een thema nader uit te werken. Mijn voortdurende zoektocht naar vormgeving in die uiteenlopende materialen en technieken komen onder andere voort uit mijn opleiding en beroep als docent beeldend vormen. Het is steeds het materiaal wat mij inspireert en tot vormgeving brengt. Met name in de stenen en houten beelden laat ik het beschikbare materiaal de vorm bepalen. Opvallend is dat de structuur van het materiaal wel steeds zichtbaar blijft, dat levert ook voor de waarnemer vaak een verrassend contrast op.
Mijn werk is niet alleen gevarieerd wat betreft het materiaal, maar ook wisselen abstracte en herkenbare vormen elkaar steeds af.
In het abstracte werk zijn vaak de beeldelementen als ritme en herhaling het hoofdthema. Het werk dat weerbestendig en van enige omvang is, vormt vaak een mooi contrast met de natuur waarin ik het bij voorkeur plaats.
Geïnspireerd door nieuwe technieken als water- en lasersnijden zoek ik in mijn recente werk naar de mogelijkheid om ruimtelijk te werken met platte vlakken. Het thema spanning en beweging staat daarin centraal. Ook hier zit voor mij de uitdaging in het contrast; de stijfheid van het (corten-)staal tegenover de energie in het thema levert in elk werkstuk steeds een onverwachte spanning op.

Contactgegevens
Erik Nieuwenkamp
0612095926
erik@nieuwenkamp.info
www.nieuwenkamp.info

Back To Top