Skip to content

“De  Stijlkamers” van Het Web  Kunstenaarsnetwerk

1e Expositie van het Web in het oude gebouw uit 1899 van de Kruisberg, van zaterdag 1 april t/m maandag 2e pinksterdag 29 mei 2023.  Geopend op de zaterdagen en zondagen en op 2e paasdag en 2e pinksterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Adres: Klootsemastraat 1 in Doetinchem

Ook de galerie-winkel is tijdens de expositie geopend.

Je kent het begrip vast wel: de “Stijlkamers”.

In vele kastelen en musea zijn dat geschakelde ruimtes of kamers met elk hun eigen stijl.

Vaak uit bepaalde periodes, of met verschillende kunststijlen.

Het Web heeft dit jaar voor zijn eerste expositie dit thema gekozen.

In 16 verschillende ruimtes in de Kruisberg laten in totaal 25 kunstenaars zien hoe zij met dit thema omgaan.

Elke aparte ruimte wordt door 1, soms 2 en in één ruimte zelfs 4 kunstenaars op geheel eigen wijze ingericht met hun kunstwerken. Sommigen kozen voor een thema, anderen exposeren vooral op een bijzondere manier. Daardoor ontstaat er een grote verscheidenheid aan exposities.

Vaak met nieuw werk, maar ook met al eerder getoonde kunst, maar dan op een andere en soms bijzondere manier tentoongesteld, waardoor er toch weer een andere kijk op hun werk ontstaat met soms verrassende uitkomsten. Hetzelfde is dan niet hetzelfde door een andere kijk op het geheel.

Er is werk van kunstschilders, beeldhouwers, fotografen, keramisten, emailleurs, kunstenaars die werken met papier en textiel of met ‘installaties’, sieraden. Kortom veel kunstvormen zijn te zien en te bewonderen.

Kom dus naar deze bijzondere expositie van het Web in de Kruisberg en laat je verrassen in de 16 stijlkamers.

Opening op zaterdag 1 april om 14.00 uur door de wethouder van cultuur van Doetinchem – Jorik Huizinga. Je bent van harte welkom.

De expositie is deze dag al gewoon open vanaf 13.00 uur!

Back To Top