Skip to content

Kunst van Buiten van 8 juni t/m 21 juli 2024

Bijzondere expositie ‘HET WEB’ Doetinchem

Kunstenaarsnetwerk Het Web ontvangt in de zomermaanden regionale collega-kunstenaars, die in de Web-ruimten van het Rijksmonument De Kruisberg in Doetinchem een eigen expositie zullen inrichten.

Uit Duitsland komt Klaus Risse, die vooral bekend is om zijn pop-art en representatieve schilderkunst. Hij verpakt politieke en sociale boodschappen op een ongecompliceerde en karikaturale manier. De voormalig academiedocent was de afgelopen jaren op veel internationale kunstbeurzen vertegenwoordigd, zoals de Art New York Scope en museumtentoonstellingen in China, MOCA Beijing, Kunming, Shanghai. Het Hong Art Museum in Chongqing verwierf dit jaar een collectie van zijn werken.  
Wij zijn als Web heel trots dat Klaus in de komende expositie “Kunst van Buiten” met een selectie van zijn werken te zien is.

Patrick Hartman uit de Heelweg maakt bewegende beelden van Achterhoeks hout ofwel “The art of Circular Art is the source of a second life”.

Voor de Aaltense Marleen Heusinkveld vormen kleur, beweging en lijnen een krachtig en levendig spel, dat zeker in haar alcoholinkt schilderijen tot uitdrukking komt. Heeft kunstervaringen opgedaan in Amsterdam, New York en Milaan.

Paulien Wassink uit Bredevoort werkt met verschillende technieken. In deze expositie zijn o.a. haar reliëfs te zien, gemaakt uit karton en papiermaché.

Kees Winsemius uit Doetinchem is zwart-wit natuurfotograaf. Zijn werken zijn onderdeel van de collectie van “Werk aan de Muur”, een collectie waar de stylisten van het tv-programma “Weer verliefd op je huis” meermaals gebruik van maken.

Marjolein ter Maat maakt kleurrijke grote acryl schilderijen. Abstracte landschappen en luchten vergezeld door zwermen van bloemen en koperraster maken sprookjesachtige taferelen. Naast haar schilderwerk is zij gezinscoach en geeft ze schilderworkshops waar ze rust en inspiratie, die schilderen brengt, wil doorgeven.

Ellie Besselink en André Wiesman hebben hun ateliers in De Tuinkamer in Doetinchem. Ellie maakt vanuit haar ‘textiele’ achtergrond o.a. vilten vazen. André heeft zich al jaren intensief beziggehouden met het raku-stoken en zijn werk bestaat uit gedraaide vazen en schalen, gecombineerd met handgevormde objecten, meestal raku gestookt. Als echtpaar inspireren de  beide kunstenaars elkaar in hun werk.

Met de titel “Breekijzer breekt uit 3.0”, laten 11 Breekijzer kunstenaars hun vrije werk zien. Meerdere disciplines zijn vertegenwoordigd. Zoals tekenen, schilderen, fotografie, edelsmeedwerk en installatie kunst. Er is werk te zien van: Lucy Aversteeg, Henk Bekkers, Rido Jansen, Frank Marneth, Marion van Noord, Monnie Paashuis, Nelleke Ponsteen, Ingrid Slaa, Hans van Weerd, Adrie van Zalk en Thea Zweerink.

Opening van deze bijzondere expositie “Kunst van Buiten” vindt plaats op
8 juni 2024 om 14.00 uur in de Flat van de Kruisberg, Klootsemastraat 1, 7009 CE Doetinchem. U bent daarbij van harte welkom.

De expositie is wekelijks te bezichtigen op zaterdag en zondag van 12.30 tot 16.30 uur.

Back To Top